Het Muldershuis  |  Mallumse Molenweg 114  |  7152 AV EIBERGEN  |  T: 0545- 472 334  |  E: info@hetmuldershuis.nl

Schippersfeest

Bij dit feest staat de beleving op verschillende locaties centraal. Zo maken we een rondleiding door de Mallumse Molen, gaan boogschieten en maken een tocht over de Berkel met de Eibergse Zomp: de Snippe. U eindigt bij Het Muldershuis voor het diner.  

Het programma 
Ontvangst in het Schipperscafé van het Muldershuis met koffie/thee en appelgebak. Vervolgens is er een rondleiding door de Mallumse Molen, waarbij een molenaar uitleg geeft over de werking van deze molen en ook laat zien hoe de verschillende graansoorten worden gemalen.

Hierna gaan boogschieten in de tuin of op de deel bij slecht weer.

Vervolgens wordt de groep naar de Eibergse Zomp, de Snippe, gebracht en volgt een tocht over de Berkel. In de Snippe wordt een schippersbitter geserveerd. Gezeten in de Zomp, gaat u eerst door de sluis. Deze wordt met de hand bediend door een van de schippers. Tijdens het schutten bieden geniet u van een prosecco met een aantal lekkere hapjes.

Onder het varen vertellen de schippers over de historie van de Berkel, de omgeving van deze mooie rivier, het ijsvogeltje dat hier zijn broedplaats heeft en zoveel meer leuke zaken rondom deze plek.

Na het van boord gaan geniet u op het terras van het Muldershuis van een aperitief, waarna het diner geserveerd wordt. 

Groep groter dan 20 personen
In plaats van na elkaar kunnen dan de activiteiten tegelijk plaatshebben, waarbij de groep in kleinere groepen wordt opgedeeld en steeds wisselt van activiteit. Bij meer dan 60 personen kunnen wij activiteiten toevoegen. Naast het diner kunt u ook kiezen uit diverse barbecues en buffetten

Reserveren