Fietsroutes

Wij hebben verschillende fietsroutes voor u samengesteld. U fietst door de mooie omgeving van Eibergen en Haaksbergen. U ontdekt een gedeelte van de Achterhoek en Twente en zelfs een stukje van Duitsland. Wilt u de route graag 'op papier'? Vraag het onze medewerkes.

Fietsroute 'Vanuit Eibergen de Achterhoek door' ca. 48 km
Eigenlijk klopt de naam van deze route niet helemaal. Want naast de Achterhoek rondom Neede, Rietmolen en Eibergen bezoekt u ook de regio Twente en ontdekt u hier de natuur en gezellig plaatsen als Hengevelde, Haaksbergen en Sint Isidorushoeve.


Fietsroute 'Ontdek de natuur bij Haaksbergen' ca. 60 km
Tijdens deze fietsroute komt u niet alleen in Nederland maar fietst u ook door Duitsland. Tussen de mooie natuur van landerijen, het Buurserzand en het Haaksbergerveen fietst u in Nederland o.a. door Rekken en Buurse. In Duitsland bezoekt u Lünten en Altstätte. Deze route combineert het mooiste uit deze streken in Nederland en Duitsland.

Fietsroute 'Molenroute' ca. 36 km
Deze Molentocht start bij Restaurant Het Muldershuis en gaat eerst over mooie fietspaden door het Assinkbos en het Lankheet. We komen langs de Oostendorper watermolen bij Haaksbergen. Vervolgens bezoeken we het Haaksbergerveen en fietsen daarna Duitsland binnen. Na het Ammeloeër Venn komen we door grensdorp Oldenkott. Verderop is het genieten van het fraaie grensgebied en komen we door kerkdorp Rekken en langs de Piepermolen. Door het fraaie buitengebied fietsen we weer terug naar de Mallumse Molen en Het Muldershuis.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute naar 'Duits dorpje Ammeloe' ca. 45 km 
Dit is een hele mooie fietstocht welke eerst door fraaie bossen en het veengebied tussen Eibergen en Haaksbergen gaat. Vervolgens langs het Ammeloeër Venn naar het typisch Duitse kringdorpje Ammeloe met zijn karakteristieke kerkplein. Daarna weer richting Nederland naar het grensdorpje Oldenkott. Tenslotte door het fraaie coulisselandschap van de grensstreek weer terug naar het Muldershuis. Ongeveer de helft van de route gaat door Duitsland.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Vijfdorpentocht ca. 49 km
Deze boeiende en afwisselende fietstocht begint bij TOP de Mallumse Molen en het Muldershuis. Eerst gaat de toer door het aantrekkelijke buitengebied naar Rekken. Daarna komt u langs veel hoogtepunten in de fraaie grensstreek. Onderweg komt u ook door de Duitse dorpen Zwillbrock, Ellewick, Ammeloe en Oldenkott.
Liefst 26 kilometer gaat over Duits grondgebied. 

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Zwolle (bij Grolle), Leemputten en Zwillbrock' ca. 32 km
Een boeiende tocht die eerst door de buurtschappen Holterhoek en Hupsel naar Zwolle voert. Vervolgens komt u langs natuurpark "de Leemputten" (met waterfietsen) en iets verderop is een mooie speeltuin. Daarna komt u in het Zwillbrockse Venn met zijn beroemde Flamingokolonie. Dan verder naar het grenskerkdorp Zwillbrock met zijn indrukwekkende barok kerkje. Tenslotte door het grensgebied en de buurtschap Holterhoek terug naar het Muldershuis.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Neede en omgeving' ca. 47 km
Door een afwisselend landschap en over mooie fietspaden naar de historische Oostendorper watermolen bij Haaksbergen. Vervolgens door fraaie bossen en een mooi landschap naar het Needse gedenkbos. Dan door de bosrijke omgeving van Lochuizen over de Needse berg naar het dorpje Noordijk. Verder langs Haverzate de Kamp in Neede. Tenslotte door een afwisselend buitengebied terug naar Eibergen.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute naar 'Duits kerkdorpje Ellewick' ca. 32 km
Door de fraaie natuur richting Rekken en vervolgens door het grensgebied naar het Duitse kerkdorpje Ellewick. Daarna via een andere route door het Nederlands - Duitse grensgebied terug naar het Muldershuis.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Natuurtocht Ammeloër Venn ca. 39 km
Door de bossen van Eibergen en Haaksbergen en via het Haaksbergerveen naar het Ammeloeër Venn. Dan naar het grensplaatsje Oldenkott. Tenslotte door het fraaie Duits - Nederlands grensgebied terug naar het Muldershuis.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Het Lankheet' ca. 29 km
Dit is een heel leuke fietstocht met heel veel natuur door de mooie buitengebieden van Eibergen, Rekken en Haaksbergen. Geschikt voor alle leeftijden! Je komt langs een zwembad, stapstenen, een dierenbegraafplaats, praatpalen en liefst 3 molens. De molens zijn bijna altijd op zaterdag te bezichtigen.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Stadt Vreden' ca. 49 km
Een heel mooie tocht die eerst naar het vriendelijke Duitse dorpje Ellewick gaat en vervolgens naar Stadt Vreden. Vreden (22.000 inwoners) is een stad in West Munsterland met een heel aantrekkelijk centrum. Verschillende toeristische hoogtepunten zijn er te bezoeken. Op de terugweg komen we door het grensdorp Zwillbrock met zijn Barokkerkje, het Biologisch station en niet te vergeten de meeuwen- en Flamingokolonie.
Ongeveer 30 km van deze tocht gaat over Duits grondgebied.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Langs de Berkel' ca. 33 km
De Berkel staat centraal bij deze fietstocht. U fietst langs deze mooie rivier en komt meerdere keren over een Berkelbrug of stuw. Geniet van het prachtige landschap rond de Berkel. U komt ook in de fraaie en karakteristieke kerkdorpen Rekken, Oldenkotte, Ammeloe en Ellewick. 

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Langs de Berkel' ca. 48 km
De Berkel staat centraal bij deze tocht. U fietst hele stukken langs deze rivier en komt meerdere keren over een Berkelbrug of stuw. Via grensdorp Rekken en het vriendelijke dorpje Ellewick komt u in Stadt Vreden. Hier stroomt de Berkel midden door de oude stad. Daarna een mooie route langs verschillende dorpen. Geniet onderweg van het prachtige landschap rond de Berkel. 

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.

Fietsroute 'Langs de Berkel' ca. 70 km
De Berkel staat centraal bij deze fietstocht. U fietst langs deze rivier en komt meerdere malen over een Berkelbrug of stuw. Geniet van het prachtige landschap rond de Berkel. Naast de mooie steden Vreden en Stadtlohn komt u ook in de karakteristieke kerkdorpen Rekken, Oldenkotte, Ammeloe en Ellewick.

Vraag uw gastvrouw/-heer naar deze route.


Reserveren