Wandelroutes

Het gebied rondom Het Muldershuis en Eibergen leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen door de landerijen en langs de Berkel. Is samenwerking met diverse partners bieden wij u een aantal wandelroutes aan. 

Markestenen wandelroute ca. 6km
Markestenden werden vroeger geplaatst op de scheidslijn van gebieden waarvan de eigendomsgrenzen niet duidelijk waren. De stenden stonden voornamelijk op veldgrond en gemeenschappelijke gronden zoals heide, veen en bossen. Deze wandelroute is samengesteld door de stichting Marke Mallem. Zij beheren ruim 40 hectare oevers en percelen rond de Berkel bij Eibergen. Op deze route komt u o.a. langs natuurgebied Stokkersweg, de Schaapskooi en ziet u diverse Markestenen.

Wandelroute 'Een historisch ommetje bij Eibergen' ca. 3,8 km
Met deze route maakt u een ommetje door het prachtige landschap van de Achterhoek. Weilanden omzoomd door bomen en rust typeren deze regio. U wandelt onder meer langs de Berkel, diverse Saksische boerderijen en een stukje bos. Hier vindt u meer informatie over de route.

Wandelroute 'Wandelen door Eibergen' ca. 4,2 km
Eibergen is een leuk dorp om doorheen te wandelen. U passeert enkele bezienwaardigheden, zoals Museum de Scheper, waar u meer leert over de regionale geschiedenis. Ook langs de Berkel lijkt u een stap terug in de tijd te zetten. Hier vindt u meer informatie over de route.
Reserveren